Czcionka
Kontrast

Szkolenie dla uczniów szkoły branżowej w ramach Polskiego Inkubatora Rzemiosła

28 Listopada 2022
Szkolenie dla uczniów szkoły branżowej w ramach Polskiego Inkubatora Rzemiosła

Dziś zaproszeni uczniowie kształcący się w branżowej szkole I stopnia przy Zespole Szkół Spożywczych oraz pobierający praktyczną naukę zawodu u rzemieślników zrzeszonych w naszym Cechu, wzięli udział w szkoleniu pt. „Menu kuchni włoskiej”, przeprowadzonym przez warsztaty kulinarne "Przystanek11". Uczniowie przygotowywali:
- ekspresowe panini z pastą z pieczonych warzyw i serem taleggio
- tagliatelle ai funghi porcini e salsiccia fresca (borowikiem i włoską kiełbaską)
- klasyczne włoskie tiramisu w szklance

Szkolenie było zorganizowane dla uczniów wyróżniających się pod względem zaangażowania, osiągania najlepszych wyników w nauce i braku nieuzasadnionych nieobecności w szkole oraz w zakładzie pracy. Wspólnie z pracodawcami oraz szkołą wytypowaliśmy 10 uczniów, którzy zasłużyli swoją postawą na wyróżnienie tak cenną nagrodą.

Na organizację szkolenia dla uczniów szkół branżowych I stopnia otrzymaliśmy środki z Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego na działania w ramach programu Polski Inkubator Rzemiosła. Poprzez organizację takich wydarzeń chcielibyśmy zachęcić młodzież do rozwoju osobistego i świadomego podnoszenia kwalifikacji w wybranym zawodzie.



« powrót